על השף תומר טל

מאחורי מסעדת George & John, הממוקמת בקומת הכניסה של מלון הדריסקו, עומד השף תומר טל. טל, בן 38, שזכה בתואר השף המבטיח של מדריך המסעדות הבינלואמי "גומיו", מציג במסעדת השף הראשונה שלו אוכל בוגר ויצירתי באווירה המשלבת בין הקולוניאליזם העל זמנה של מבנה המלון לתל-אביב של היום.

מטבח של טל מושפע מהמיקום ביפו, מהקרבה לים ומהעבודה הצמודה עם ספקים וחקלאים מקומיים.

שפתו הקולינרית שואבת השראה מכור ההיתוך המקומי. יש בה מנות שהן ייצוג של הקיבוץ גלויות בשילוב עם טכניקות חדשות הכוללות בין היתר עישון, צלייה, כבישה ושימוש רב בעשבי תיבול מקומיים. טל מגיש מטבח ישראלי מודרני, כזה המשלב בין ישן לחדש בסטנדרט גבוה.

"המיקום החדש שלי והקירבה לים הם מקור השראה עצום עבורי. הים הוא 'ספק' שמפתיע אותי כל בוקר מחדש והוא אינסופי. אני אוהב ניקיון על הצלחת. לתת לחומר גלם הטריים לדבר בעד עצמם בלי יותר מידי מניפולציות".