אודות השף תומר טל
בחודשים האחרונים זוכה שף תומר טל ,שף מסעדת George & John ומלון דריסקו לשבחי הביקורת ולמחמאות מקצה לקצה טל, 32, מציג במסעדת השף הראשונה שלו מטבח המושפע מהמיקום ביפו, מהקרבה לים ומהעבודה הצמודה עם ספקים וחקלאים מקומיים. השפה הקולינרית של טל שואבת מכור ההיתוך המקומי, יש בה מנות שהן ייצוג של הקיבוץ גלויות בשילוב עם טכניקות חדשות הכוללות בין היתר עישון, צלייה, כבישה ושימוש רב בעשבי תיבול מקומיים. ובקיצור – ישראלי מודרני. כזה שמשלב בין ישן לחדש בסטנדרט גבוה – ממש כמו בתהליך השימור המחמיר של המלון עצמו. שאיפה לחבר בין ההיסטורי והקלאסי לעכשווי.
"המיקום החדש שלי והקירבה לים הם מקור השראה עצום עבורי. הים הוא 'ספק' שמפתיע אותי כל בוקר מחדש והוא אינסופי. אני אוהב ניקיון על הצלחת. לתת לחומר גלם הטריים לדבר בעד עצמם בלי יותר מידי מניפולציות".
המיקום המיוחד של המסעדה גורם לכך שההתרגשות לקראת הסעודה מתחיל להיבנות כבר בדרך. אני עובר חוויה שהיא קודם כל מעניינת ואני מקווה שהיא תהיה לכולם מעניינת ולא שגרתית. המלון משתייך לרשימה המכובדת של הלידינג הוטלס ויש לזה משמעות מחייבת וגם חשיפה לזירה הגלובאלית שמחייבת אותנו לעשות פה אוכל אלגנטי אבל שהתוך שלו סוער כמו לונה פארק של חומרי גלם, והוא צבעוני ומרגש, כזה שמוציא אותך למסע".
טל שימש בשנים האחרונות כשף בפועל של שף חיים כהן במסעדת יפו תל אביב. באופן זה הוא סוגר מעגל: במקום בו פעלה מסעדת קרן המיתולוגית ששינתה את פני הקולינריה הישראלית.
